Vrijspelen

De banen    

Van maandag t/m zondag hebben wij de beschikking over de banen CC, 1, 2, en 7 t/m 11. Op onze banen gedurende onze tijden kunnen alleen leden van ALTC Buitenveldert met een geldige pas afhangen. Jeugleden en dagleden spelen tot 18.00 uur. Andere parkgebruikers (tennisscholen, andere verenigingen) kunnen op onze banen beslist niet afhangen. Zij mogen alleen op onze banen spelen indien die vrij staan, maar  ze moeten de banen verlaten als onze leden erop willen spelen. In uitzonderlijke gevallen maakt het bestuur kortlopende afspraken met anderen. Bijvoorbeeld in het geval van clubkampioenschappen van buurverenigingen. Als dat aan de orde is, word je hiervan op de hoogte gesteld d.m.v. mededelingen op het afhangsysteem en/of via email.  

Clubavond    

De clubavond is in de zomer op dinsdag vanaf 18:00 uur (maar je kunt ook later komen). Hiervoor worden alle banen gebruikt. Je levert jouw pasje in bij de indelers, die jou vervolgens indelen voor een dubbelspel. Na 45 minuten klinkt de beroemde bel en is de volgende ploeg aan de beurt. Je kunt je onbeperkt laten indelen. Dit is de manier om mensen te leren kennen en (nieuwe) speelpartners te vinden. Clubavond is voor leden met volledig senior lidmaatschap. Dagleden kunnen deelnemen aan de ochtend-middag toss. Ook in de winter is er tegen betaling elke dinsdagavond vanaf 20.00 clubavond. De wintertoss is ook toegangelijk voor niet-leden. 

Afhangen    

De speeltijd overdag is 60 minuten. Jeugd- en dag-leden kunnen spelen tot 18.00 uur. Er moet online worden gereserveerd . Als er niemand achter jou gereserveerd heeft, kun je uiteraard lekker doorspelen. Het is tegen de clubgeest dat je leden afpast op een baan terwijl andere banen onbespeeld liggen. Een uitzondering is wanneer deze mensen spelen zonder te hebben gereserveerd. Reserveren doe je door minimaal twee pasjes door het afhangsysteem in het clubhuis te halen en/of digitaal via de website of app een baan te reserveren en verder de instructies op te volgen. Afhangen tijdens competitie, toernooien, clubkampioenschappen en clubavonden is niet mogelijk. Vrij spelen kan dan alleen in overleg met de baancommissaris of de wedstrijdleiding.

Introducé(e)s    

Graag verwelkomen we je vriend(in), buurman of collega als toekomstige nieuw lid. In het digitale afhangbord is er de mogelijkheid gecreëerd om een introducee mee te nemen. Je hangt af via de website of app waarbij je de keuze voor introducee kan aangeven en vult zijn/haar of jouw e-mailadres in. Je mag maximaal 10x per jaar iemand introduceren en dat kost €10,- per keer. Ook hier geldt dat je mag spelen bij een geldige online reservering.