Baangebruik

RESERVEREN en CORONA

Veel leden hebben zonder problemen de weg naar online reserveren gevonden. Het afhangen en reserveren van banen op afstand via de website en de app verlopen prima.

Helaas constateert het bestuur dat er ook sprake is van een misbruik van de banen. Het blijkt dat bij het online reserveren niet alle namen worden opgegeven, zodat het bestuur of het barpersoneel de reservering niet goed kunnen controleren.

Het bestuur ziet zich genoodzaakt om aan de hand van de reserveringsrapportage vast te stellen wanneer sprake is van baangebruik door niet-leden. Bijvoorbeeld enkele ouders van jeugdleden gebruiken het pasje van (een van) hun kind(eren) om af te hangen, terwijl voor ouders van jeugdleden een aantrekkelijke familiekorting geldt. Dit allemaal kan natuurlijk niet. Behalve de rapportage zullen bestuursleden de ‘zwartspelers’ aanspreken op hun illegaal baangebruik.

Hierbij wordt niet uitgesloten om als sanctie het pasje te blokkeren of de rekening gepresenteerd. Dat is natuurlijk jammer.

Let wel, het bestuur wil niet in de rol van politieagentje op het park gaan surveilleren, maar het is wel de enige mogelijkheid om illegaal gebruik van de banen tegen te gaan.

Dus als je gebruik maakt van de tennisbanen, word dan lid!  

Veronique Gerardu  Secretaris ALTC Buitenveldert