Baangebruik

*CORONA UPDATE* 

Veel leden hebben zonder problemen de weg naar online reserveren gevonden. Het afhangen en reserveren van banen op afstand via de website en de app verlopen prima.

Helaas constateert het bestuur dat er ook sprake is van een misbruik van de banen. Het blijkt dat bij het online reserveren niet alle namen worden opgegeven, zodat het bestuur of het barpersoneel de reservering niet goed kunnen controleren.

Het bestuur ziet zich genoodzaakt om aan de hand van de reserveringsrapportage vast te stellen wanneer sprake is van baangebruik door niet-leden. Bijvoorbeeld enkele ouders van jeugdleden gebruiken het pasje van (een van) hun kind(eren) om af te hangen, terwijl voor ouders van jeugdleden een aantrekkelijke familiekorting geldt. Ook wordt er soms een introducé meegenomen, wat vooralsnog niet mogelijk is. Dit allemaal kan natuurlijk niet. Behalve de rapportage zullen bestuursleden de ‘zwartspelers’ aanspreken op hun illegaal baangebruik.

Hierbij wordt niet uitgesloten om als sanctie het pasje te blokkeren of de rekening gepresenteerd. Dat is natuurlijk jammer.

Let wel, het bestuur wil niet in de rol van politieagentje op het park gaan surveilleren, maar het is wel de enige mogelijkheid om illegaal gebruik van de banen tegen te gaan.

Dus als je gebruik maakt van de tennisbanen, wordt dan lid!  

Raymond Donker  Secretaris ALTC Buitenveldert  

---------------------------------------------------------------------

Beste leden en (oud) leden,

Gebleken is dat er personen zijn die gebruikmaken van de tennisbanen van ALTC Buitenveldert zonder enige vorm van lidmaatschap.

Dat mag dan heel gezellig zijn, maar dat kan natuurlijk niet!

Het bestuur heeft dan ook twee maatregelen genomen om misbruik van de banen tegen te gaan.  

  • Allereerst zal het bakje met niet afgehaalde pasjes op de bar uit het zicht verdwijnen, waardoor het niet meer mogelijk is om af te hangen met een pasje van iemand anders.  

Als je overdag gebruikmaakt van de tennisbanen zonder (dag)lidmaatschap, wees dan zo sportief en meld je alsnog via de website aan als daglid.

Een beetje flauw misschien, maar laat het niet zo ver komen dat bestuursleden moeten gaan handhaven. Zij streven een hoger doel na.

  • Degenen die zich alsnog als daglid aanmelden, kunnen dit seizoen tegen een gereduceerd tarief van €90 de buitenbanen blijven gebruiken.

Volgend jaar wordt het normale tarief voor dagleden van € 150 in rekening gebracht. Dat is niet meer dan terecht.

De vereniging heeft de financiële middelen nodig om activiteiten te kunnen blijven organiseren.  

Dank voor jullie begrip en ik vertrouw erop dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.  

Met vriendelijke groet,  

Paul Beving

Penningmeester ALTC Buitenveldert