Laddercompetitie

Wie staat straks bovenaan de lijst?

De ladder voor alleen leden van ALTC Buitenveldert. Dubbels, Heren-, Damesenkel en nog een extra ladder voor degene die van een uitdaging houden. Doe mee en daag andere leden uit voor een leuke wedstrijd. Andere leden leren kennen, je spel verbeteren, wedstrijdspanning oefenen en samen er tegen aan :)

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen.

Inschrijven tot 1 april , ranking op basis van rating. Na 1 april inschrijven mogelijk, start onderaan de ladder.

Spelregels in het kort:

  • Uitdagen
  • Zelf online baan reserveren
  • uitslag in de app invullen
  • uitslag accepteren of annuleren in de app
  • contactgegevens zijn te vinden in de ledenlijst
  • één uitdaging per keer

Zodoende beklim of daal je op de ladder.

De Laddercompetitie is een interne oefencompetitie die uitsluitend gericht is op leden van de vereniging en alle leden kunnen zich hier voor inschrijven! Heeft geen invloed op je KNLTB speelsterkte.

Uitleg:

Wint de uitdager dan wisselen de uitdager en uitgedaagde van plaats in de ladder. Verliest de uitdager de wedstrijd dan verandert er niets en blijven de spelers op hun plaats staan. 

Je kunt iemand uitdagen die 3 plekken boven of onder jou op de ladder staat.

Let op: daag je iemand uit die lager staat dan jij dan gaat het om het behoud van je eigen plaats op de ladder. Verlies je, dan verlies je je plaats op de ladder. 

1. Uitdagen

Leden spreken af met medespelers door 'uitdagingen' te verzenden via KNLTB.club of ALTC Buitenveldert website. Zodra een lid een ander lid uitdaagt wordt er een automatische mail gestuurd.

Aantal dagen wanneer een oefenwedstrijd moet starten na uitdagen is 7 dagen.

Let op: je kunt maar één uitdaging per keer doen in verband met jouw plaats in de raking.

2. Accepteren

Zodra het uitgedaagde lid de datum en tijdstip passend vindt kan het lid de uitdaging accepteren via de ontvangen e-mail. Na het klikken op de betreffende link wordt het lid doorverwezen naar de Clubsite omgeving om de uitdaging te accepteren of af te wijzen.

Komt de datum niet uit, kun je een andere datum/tijd voorstellen. Neem contact met elkaar op via de ledenlijst indien nodig. 

Na het accepteren van een uitdaging wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar de tegenstander.

Let op: Er moet nog wel zelf een baan worden gereserveerd! 

3. Wedstrijduitslagen

Het invoeren van uitslagen wordt gedaan door de leden zelf via de website-inlog of KNLTB app. De andere partij zal de uitslag moeten bevestigen.

Uiteraard kan het voorkomen dat een uur niet genoeg tijd is. Jullie kunnen samen afstemmen of jullie dan de stand op dat moment invoeren als eindstand of de wedstrijd op een ander moment afmaken.

Let op, eenmaal ingevuld kan het niet meer gewijzigd worden.

Klik hier voor een uitgebreidere uitleg over de spelregels van de laddercompetitie. 

 

Hoe schrijf je je in?

Log in de KNLTB club app en ga naar Wedstrijden. Daar vind je de knop Ladder en vind je de categoriën waar jij je voor mag inschrijven afhankelijk van je speelsterkte.  

Vragen en opmerkingen kunnen per e-mail gesteld naar [email protected]

 

Veel Tennisplezier!