Tennispark Buitenveldert

 
 
 
 
 
 


Als tennisvereniging huren wij de banen bij het Tennispark Buitenveldert
Het Tennispark Buitenveldert bestaat ruim 88 jaar en bezit 15 buitenbanen (gravel) en 8 binnenbanen (hardcourt).
Ooit was Tennispark Buitenveldert een park waar de natuur ongerept kon groeien. Met ludieke heggetjes, wilde rozen en zoveel bomen dat het nauwelijks van het nabij gelegen Amsterdamse Bos te onderscheiden viel. Aan die tijd zal nog met enige nostalgie worden teruggedacht.
Bouwer en ontwerper Jan Frans de Mooy legde in 1932 de basis voor het Tennispark Buitenveldert, toen nog de Nieuwe Meer geheten.
In 1981 werd Jaap Pluim de eigenaar. Onder zijn leiding heeft het tennispark veel groen en intimiteit behouden, maar is het park toch uitgegroeid tot een modern sportcentrum met 15 buiten- en 8 binnenbanen. De vaste bespelers zijn ALTC Buitenveldert, Maccabi Amsterdam, Tennisschool Buitenveldert en Hugo Ekker Tennis Academy.
In 2024 is het Tennispark Buitenveldert overgenomen door 4PM Real Estate en PHDW Vastgoed met als doel om van het Tennispark Buitenveldert een multi-functioneel racket sportcentrum te maken door padel toe te voegen als racket sport. 
Klik hier voor de website.
 

In het Sportcafé bent u aan het juiste adres voor heerlijk eten en drinken!
In de zomer kunt u gebruik maken van ons zonovergoten terras. Regelmatig organiseren wij gezellige activiteiten en is het een drukte van belang. Uiteraard hoeft u niet naar huis om te eten en is het mogelijk om op het tennispark te genieten van onze uitgebreide keuken.
Klik hier voor de menukaart.