INFO voorjaarscompetitie 2019

De teamindeling is bekend!

Verantwoording

We noemen het elk jaar, maar het is niet mogelijk om iedereen te plaatsen op de plek van hun eerste voorkeur. Toch menen we dat het ons is gelukt om een goede indeling te maken, waarbij alle teams een evenwichtige samenstelling hebben.

We wensen allen een geweldige en sportieve competitie toe!

Reservespelers

Het komt altijd voor dat door omstandigheden een team op zoek is naar een reservespeler. Onderaan de teamindeling staat een lijst met spelers die hebben aangegeven, dat ze hiervoor beschikbaar zijn. Je kan hen rechtstreeks benaderen. Wil je zelf ook reservespeler zijn? Stuur een mail naar [email protected] Dan zetten we je op de lijst. 

Nieuwe klasseindelingen

Op zaterdag zijn dit jaar alle teams op basis van de huidige rating van de spelers door de KNLTB opnieuw ingedeeld. Ook zijn sommige klasses vervallen. Bijvoorbeeld bestaan de 5e en 6e klasse niet meer. Dus schrik niet als je de nieuwe klasse ziet staan. Die is bepaald op basis van de rating van de spelers in het team en zou een spannende competitie met gelijkwaardige tegenstanders ten goede moeten komen. In volgende jaren zullen de klasses wederom op basis van de degradaties en promoties worden bepaald. Dit is dus een eenmalige herschikking geweest.

Op zondag is bij de dames de overgangsklasse opgeheven. Daarom zijn alle klasses daaronder een klasse gezakt. Wat vorig jaar de 1e klasse was, is nu dus de 2e klasse geworden.

KNLTB tenniscompetitie

De Nederlandse tenniscompetitie is de grootste van de wereld. Een competitiewedstrijd is meer dan de optelsom van enkel- en dubbelspelen!

Competitie is een teamsport. Je komt dus niet alleen voor eigen enkel- of dubbelspel, maar bent ook aanwezig bij de partijen van jouw teamgenoten. Er mag tijdens de partijen overlegd worden en je kunt gezamenlijk de tactiek uitstippelen of aanpassen om de punten binnen te halen. Zo kun je samen het niveau van elkaar verhogen!

Competitiewedstrijden zijn de enige tenniswedstrijden waar spelers gecoached mogen worden. Voor de uitslag van iedere partij is dus het gehele team betrokken. Bij het niet komen opdagen van een team ontvang het team een boete. 

Alle officiële informatie over de Tennis VJC seizoen 2019 kun je vinden op
https://knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/