Yes! we gaan online! Nieuwe spelregels vanaf morgen geldig

13 mei 2020


Yes! We gaan online!  

Vanaf donderdag 14 mei worden alleen online reserveringen geaccepteerd.

Je kunt een reservering doen voor komende donderdag en de weken erop vanaf woensdagavond 13 mei. Je kan niet meer telefonisch reserveren met uitzondering van het reserveren van een baan voor vandaag.  

De meeste spelregels uit de vorige mail blijven tot en met 1 juni geldig.  

Lees onderstaande spelregels goed door om misverstanden te voorkomen.

Kort samengevat en belangrijkste aangepaste spelregels:   

 1. Het tennispark is open van 08.00-21.00 uur. Het hek gaat elke avond dicht.
 2. Je kunt alleen voor 2 personen een baan reserveren. Het dubbelspel is nog niet toegestaan. Vanaf 1 juni is opschaling mogelijk als de situatie op de verenigingen onder controle is en blijft.
 3. Er kan gespeeld worden in blokken van 60 minuten.
 4. Reserveringen kunnen via de KNLTB ClubApp of de website gemaakt worden:
  • Je kunt maximaal één blok per dag reserveren. Als er niemand na jou gereserveerd heeft kun je uiteraard doorspelen. Maar wees dan ook zo netjes om het spel te stoppen als je daadwerkelijk wordt afgelost.
  • Reserveren is  van tevoren mogelijk (max drie dagen) en uiterlijk tot een uur op dezelfde dag.
  • Lukt het toch niet om te komen spelen, annuleer dan uiterlijk 30 minuten voor je reservering begint zodat dit geen consequenties heeft. Annuleer je niet tijdig, dan legt het reserveringssysteem dit definitief vast en benadeel je anderen.
  • Er is geen maximum aan het aantal reserveringen per week. We doen hier een beroep op je solidariteit om iedereen een kans te geven te spelen.
  • Reserveringen worden gemonitord.
  • Inloggen in de KNLTB Clubapp/website doe je met je bondsnummer en een wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord of ben je deze vergeten, klik dan op “wachtwoord vergeten” om een nieuwe aan te maken via de website. Of als je het via de KNLTB Clubapp probeert, klik dan op “reset mijn wachtwoord”. In beide gevallen wordt er een mail gestuurd naar het geregistreerde e-mailadres. Even geduld en check ook altijd je spambox, mocht je denken niks te ontvangen. (Het wachtwoord van de wesbite hoeft niet persé hetzelfde te zijn als het wachtwoord van de KNLTB Clubapp.) Klik hier voor help pagina van KNLTB Club  
   • Reserveren in de KNLTB Clubapp: Dit kun je vinden bij Spelen > baan reserveren. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Klik op een plusje voor het te reserveren moment. Klik hier voor een uitgebreide uitleg.
   •   
   • Reserveren via de website: Rechtsboven de homepage vind je de knop: Reserveer je baan. Klik op “Baan afhangen” > Stap 1 is het toevoegen van een speler > klik op volgende en kies een dagdeel > kies een tijdstip > en volg de rest van de stappen om de reservering te voltooien.
  • Wanneer de reservering gelukt is ontvang je een bevestiging via de e-mail. (kijk ook in je SPAM/Reclame/Junk box). En heb geduld, dit duurt zeker een paar lange minuten. 
  • Je reservering is ook te zien in je overzicht. Mocht je dit niet terug zien in je overzicht of geen e-mail ontvangen te hebben, dan is het niet gelukt en probeer het geduldig opnieuw.
 5. Introducés zijn helaas nog niet toegestaan.
 6. Neem altijd je pasje mee in geval van eventuele controle. Dit is hetzelfde pasje van vorig jaar, deze is namelijk twee jaar geldig. Je ontvangt namelijk geen nieuwe pas dit jaar. Ben je een nieuw lid, vermeld dat gewoon bij de toezichthouder mocht deze er naar vragen.
 7. Het clubhuis (inclusief bar) is dicht. Alleen in noodgevallen kun je gebruik maken van het toilet. Meld je dan bij het barpersoneel. Slecht één persoon per keer is toegestaan.
 8. Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
 9. Was je handen thuis voor en na je bezoek of maak gebruik van desinfecterende gel. Er is een zuil met desinfecterende gel aanwezig op het park.
 10. Kom echt maximaal 10 minuten voor de gereserveerde tijd naar het park, vergeet niet de baan te slepen en verlaat het park als je klaar bent met tennissen. 
 11. Er mag niet in de hal gespeeld worden, ook niet bij regen. Ook is het niet mogelijk om te schuilen in het clubhuis. 
 12. Het organiseren van een ochtend- en avondtoss is niet toegestaan.
 13. Het barpersoneel, iemand van het bestuur of een andere vrijwilliger is aanwezig als toezichthouder, te herkennen aan een geel hesje. De toezichter mag en kan jou dus aanspreken met het verzoek je te houden aan de richtlijnen. (Je kan jezelf ook aanmelden voor vrijwillige toezichthouder, dit mag helaas niet op de dag dat je zelf speelt, maar je aanmelding wordt zeker gewaardeerd!
 14. Sancties: Conform het huurcontract tussen de vereniging en de parkeigenaar dient de parkeigenaar bij overtreding van de regels of niet respecteren van de instructies en richtlijnen een melding te doen aan de voorzitter van onze vereniging. Op zijn beurt dient de voorzitter een passende (straf)maatregel te nemen, waarbij ontzegging van de toegang tot het park voor een bepaalde tijd mogelijk is. Deze maatregel is nodig omdat er hoge boetes staan op overtreding, ook voor de parkeigenaar zelf. Er kan worden gehandhaafd via een drone of bezoek van een handhavende ambtenaar. 

De eerste twee dagen waren best een uitdaging en waren we aan het aftasten hoe we dit het beste konden aanvliegen. We vertrouwen erop met deze nieuwe manier van reserveren het makkelijker te hebben gemaakt voor zowel de leden als het barpersoneel. Uiteraard zullen er aanpassingen worden gemaakt mocht dit nodig zijn en/of de richtlijnen voor 1 juni veranderen.  

De weersvoorspelling voor de komende weken zien er goed uit om te komen tennissen!  

We doen dit samen en als we het samen goed doen, mogen we snel meer!  

Ons nieuwe devies: “Online reserveren, spelen & veilig snel naar huis“  

Veel plezier en bedankt voor jullie medewerking en & begrip!  

Het bestuur & vrijwilligers van ALTC Buitenveldert

 

 *Lees voor de volledigheid Lees het protocol van de NOC*NSF en de aanvullende richtlijnen van de KNLTB en respecteer de daarin opgenomen instructies en richtlijnen.  

**Lees de richtlijnen op de website van de vereniging en respecteer deze. https://www.altc-buitenveldert.nl/      

Nieuwscategorieën